Placeholder

Rabarberrutor

Ingredienser

125 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk äkta vanilj
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3,5 dl tunt skivad rabarber
ca 0,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva rabarbern tunt. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret tillsammans med mjöl, vanilj och bakpulver.

3. Bred ut den tjocka smeten på bakplåtspapper i en liten långpanna, 25 x 35 cm. Fördela rabarbern över smeten och strö på socker.

4. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Skär upp i rutor när kakan kallnat något.

Ca 24 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.