125 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk äkta vanilj
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3,5 dl tunt skivad rabarber
ca 0,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva rabarbern tunt. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret tillsammans med mjöl, vanilj och bakpulver.
3. Bred ut den tjocka smeten på bakplåtspapper i en liten långpanna, 25 x 35 cm. Fördela rabarbern över smeten och strö på socker.
4. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Skär upp i rutor när kakan kallnat något.
Ca 24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…