Placeholder

Rabarberpaj med mandelmassa

Ingredienser

Mördeg:
150 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vatten

Fyllning:
50 g smör
1 dl socker
2 ägg
100 g mandelmassa
rivet skal av 0,5 citron
350 g rabarber

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser i matberedare eller för hand. Platta till degen, lägg den i en påse och låt vila i kylen ca 30 minuter.

3. Smält smöret till fyllningen och rör ned sockret. Vispa äggen lätt och tillsätt dem till smöret. Sjud på svag värme under ständig vispning tills krämen tjocknar. Det här momentet tar en stund. Ta från värmen.

4. Grovriv mandelmassan och rör ned den i citronen. Låt krämen svalna något. Skiva rabarbern och vänd ned den i krämen.

5. Kavla ut mördegen och klä en pajform. Nagga botten och häll i krämen. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Den ska få fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.