Mördeg:
150 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vatten
Fyllning:
50 g smör
1 dl socker
2 ägg
100 g mandelmassa
rivet skal av 0,5 citron
350 g rabarber
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser i matberedare eller för hand. Platta till degen, lägg den i en påse och låt vila i kylen ca 30 minuter.
3. Smält smöret till fyllningen och rör ned sockret. Vispa äggen lätt och tillsätt dem till smöret. Sjud på svag värme under ständig vispning tills krämen tjocknar. Det här momentet tar en stund. Ta från värmen.
4. Grovriv mandelmassan och rör ned den i citronen. Låt krämen svalna något. Skiva rabarbern och vänd ned den i krämen.
5. Kavla ut mördegen och klä en pajform. Nagga botten och häll i krämen. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Den ska få fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…