150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
200 g rabarber
2 msk socker
16 Dumlekolor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör eller vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj och vänd ned det i äggsmeten tillsammans med mjölken.
3. Skär rabarbern i små bitar och blanda med sockret. Blanda ned ca 2/3 i muffinssmeten. Fördela smeten i muffinsformar. Tryck lätt ned en kola i varje muffin och strö resten av rabarbern ovanpå.
4. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
16 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng