Placeholder

Rabarberlemonad

Ingredienser

Ca 500 g rabarber
2 dl råsocker
2 dl vatten
1 citron
is
vatten
kolsyrat vatten

Gör så här

1. Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Koka upp rabarber, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda ca 10 minuter. Sila av och låt saften svalna. (Spara kompotten, den är god att använda i bakverk eller som sylt.)

2. Blanda ned citronsaften i rabarberlagen. Häll upp i en kanna, fyll upp med 50/50 vatten och kolsyrat vatten, toppa med is och servera direkt.

1 stor kanna

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.