Placeholder

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Ingredienser

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1 nypa salt
2 ägg
0,5 tsk malen kardemumma
2 dl vetemjöl
250 g rabarber
1 msk potatismjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett smort bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i smöret och låt dem smälta under omrörning. Blanda i socker, kardemumma och salt.

3. Rör ned ett ägg i taget i smörchokladblandningen och till sist mjölet. Häll smeten i formen.

4. Skär rabarbern i bitar, blanda med potatismjölet och strö det över kakan. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Låt kakan med fördel bli ordentligt kall innan den serveras.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.