75 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g rabarber
0,5 msk potatismjöl
0,5 dl socker
1 msk mortlade kardemummakärnor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant och bröa, gärna med kokos.
2. Smält smör och tillsätt mjölk. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt till äggblandningen tillsammans med smöret.
3. Skiva rabarbern i tunna skivor och blanda med socker, potatismjöl och mortlade kardemummakärnor.
4. Häll sockerkakssmeten i formen, strö över rabarbern och sätt in i nedre delen av ugnen. Grädda kakan ca 40 minuter. Låt svalna och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng