Placeholder

Rabarberkaka med kardemumma

Ingredienser

75 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g rabarber
0,5 msk potatismjöl
0,5 dl socker
1 msk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant och bröa, gärna med kokos.

2. Smält smör och tillsätt mjölk. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt till äggblandningen tillsammans med smöret.

3. Skiva rabarbern i tunna skivor och blanda med socker, potatismjöl och mortlade kardemummakärnor.

4. Häll sockerkakssmeten i formen, strö över rabarbern och sätt in i nedre delen av ugnen. Grädda kakan ca 40 minuter. Låt svalna och servera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr