Placeholder

Rabarberkaka med hasselnötscrumble

Ingredienser

Kaka:
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl gräddfil
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
300 g rabarber

Crumble:
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
0,75 dl socker
2 dl hasselnötter
125 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 26 cm.

2. Mixa nötterna grovt. Blanda vetemjöl, kanel, socker och nötter. Skär smöret i kuber och nyp ihop med mjölblandningen till en grynig massa. Ställ i kylen.

3. Skölj och ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Rör ihop smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt ägg och rör ihop. Blanda ned gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten.

4. Bred ut den i formen och tryck ned rabarbern tätt. Grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter.

5. Ta fram nöttoppingen, strö den över kakan och grädda ytterligare 30 minuter eller tills kakan är klar. Pröva med sticka.

6. Servera med vaniljglass eller rårörd vaniljkräm.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr