Placeholder

Rabarber- och vaniljkrämspaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smör

Fyllning:
2,5 dl socker
0,25 tsk salt
2 msk vetemjöl
4 ägg
1 msk vaniljsocker
5 dl rabarber i tunna skivor

3 dl vispgrädde till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Mixa ihop vetemjöl, smör och socker i en mixer till pajbotten. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant och tryck ut degen i formen.

3. Nagga några hål i botten med en gaffel och ställ i frysen en stund. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

4. Vispa ihop socker, ägg, salt, mjöl och vaniljsocker och tillsätt den skurna rabarbern. Fyll skalet med rabarberfyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen ca 30 - 35 minuter. Låt svalna helt.

5. Vispa grädden och toppa pajen med den.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr