Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smör
Fyllning:
2,5 dl socker
0,25 tsk salt
2 msk vetemjöl
4 ägg
1 msk vaniljsocker
5 dl rabarber i tunna skivor
3 dl vispgrädde till servering
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa ihop vetemjöl, smör och socker i en mixer till pajbotten. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant och tryck ut degen i formen.
3. Nagga några hål i botten med en gaffel och ställ i frysen en stund. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
4. Vispa ihop socker, ägg, salt, mjöl och vaniljsocker och tillsätt den skurna rabarbern. Fyll skalet med rabarberfyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen ca 30 - 35 minuter. Låt svalna helt.
5. Vispa grädden och toppa pajen med den.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng