Mördeg:
150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
Mandelfyllning:
125 g rumstempererat smör
200 g mandelmassa
2 ägg + 1 äggula
3 msk vetemjöl
0,5 tsk kardemumma
300 g rabarber i bitar
2 msk råsocker eller rörsocker
50 g flagad mandel
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rör smör och florsocker fluffigt. Blanda i ägg och vetemjöl och kavla ut degen till en platta, 1 cm tjock.
3. Lägg degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm, tryck ut degen i kanterna och ställ kallt ca 1 timme.
4. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med smör. Tillsätt ägg och äggula, mjöl och kardemumma och rör till en jämn smet.
5. Blanda rabarberbitar med socker och mandelspån. Fördela hälften av mandelmassesmeten i formen. Blanda resten av smeten med rabarberblandningen. Fördela och tryck ned rabarbersmeten i formen.
6. Grädda ca 40 minuter och servera med en klick vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng