Placeholder

Rabarber- och mandelkaka med kardemumma

Ingredienser

Mördeg:
150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl

Mandelfyllning:
125 g rumstempererat smör
200 g mandelmassa
2 ägg + 1 äggula
3 msk vetemjöl
0,5 tsk kardemumma
300 g rabarber i bitar
2 msk råsocker eller rörsocker
50 g flagad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Rör smör och florsocker fluffigt. Blanda i ägg och vetemjöl och kavla ut degen till en platta, 1 cm tjock.

3. Lägg degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm, tryck ut degen i kanterna och ställ kallt ca 1 timme.

4. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med smör. Tillsätt ägg och äggula, mjöl och kardemumma och rör till en jämn smet.

5. Blanda rabarberbitar med socker och mandelspån. Fördela hälften av mandelmassesmeten i formen. Blanda resten av smeten med rabarberblandningen. Fördela och tryck ned rabarbersmeten i formen.

6. Grädda ca 40 minuter och servera med en klick vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr