Placeholder

Rabarber- och jordgubbsrutor

Ingredienser

1 rabarberstjälk
300 g jordgubbar
3 msk honung
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
200 g smör
1 dl sirap
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Skär rabarber och jordgubbar i lagom stora bitar. Ringla över flytande honung och smaksätt med riven ingefära och kardemumma.

3. Smält smöret i en kastrull och häll i sirap och socker. Låt sockret smälta litet.

4. Häll över smörsockerblandningen i en bunke och tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt och tillsätt det till smeten, litet i taget. Blanda ordentligt.

5. Häll smeten i långpannan, fördela den marinerade frukten jämnt över kakan och grädda ca 20 minuter. Kakan får gärna vara litet kladdig i mitten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.