4 ägg
5 dl socker
200 g smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
ca 250 g rabarber
ca 150 g jordgubbar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker.
3. Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda med en slickepott. Tillsätt sedan mjölk och avsvalnat smör.
4. Häll smeten i en form som är ca 30 x 40 cm, antingen smord eller med bakplåtspapper. Strö över rabarber och jordgubbar efter smak.
5. Grädda 30 - 40 minuter. Låt kallna och skär upp i rutor. Servera dem som de är eller med vanmiljsås, grädde eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng