Placeholder

Rabarber- och jordgubbsrutor

Ingredienser

4 ägg
5 dl socker
200 g smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
ca 250 g rabarber
ca 150 g jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker.

3. Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda med en slickepott. Tillsätt sedan mjölk och avsvalnat smör.

4. Häll smeten i en form som är ca 30 x 40 cm, antingen smord eller med bakplåtspapper. Strö över rabarber och jordgubbar efter smak.

5. Grädda 30 - 40 minuter. Låt kallna och skär upp i rutor. Servera dem som de är eller med vanmiljsås, grädde eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.