Placeholder

Rabarber- och jordgubbsmousse

Ingredienser

250 g rabarber
2 msk utspädd röd jordgubbssaft
1 dl socker
1 l jordgubbar
2 gelatinblad
2 msk vatten
1 dl vispad grädde

Garnering:
jordgubbar
0,5 dl pistagenötter

Gör så här

1. Skölj rabarbern, skala den och skär den i bitar. Koka dem mjuka med saften och sockret. Rör ned jordgubbarna, delade i bitar, och låt kallna.

2. Smält gelatinet i litet vatten. Rör först ned gelatinet i jordgubbsblandningen och blanda sedan ned grädden.

3. Fördela smeten i glas eller portionsskålar. Låt stelna i kylen 2 - 3 timmar. Garnera med jordgubbar och pistagenötter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.