250 g rabarber
2 msk utspädd röd jordgubbssaft
1 dl socker
1 l jordgubbar
2 gelatinblad
2 msk vatten
1 dl vispad grädde
Garnering:
jordgubbar
0,5 dl pistagenötter
1. Skölj rabarbern, skala den och skär den i bitar. Koka dem mjuka med saften och sockret. Rör ned jordgubbarna, delade i bitar, och låt kallna.
2. Smält gelatinet i litet vatten. Rör först ned gelatinet i jordgubbsblandningen och blanda sedan ned grädden.
3. Fördela smeten i glas eller portionsskålar. Låt stelna i kylen 2 - 3 timmar. Garnera med jordgubbar och pistagenötter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…