Placeholder

Rabarber- och jordgubbskompott med chokladmousse

Ingredienser

100 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk socker
0,75 dl vatten

Chokladmousse:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Börja med moussen. Hacka chokladen. Lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om så att den smälter.

2. Låt blandningen stå i kylen så att den blir riktigt kall, gärna över natten.

3. Skala och skiva rabarbern och lägg den i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka rabarbern mjuk.

4. Snoppa och skiva jordgubbarna. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kompotten kallna.

5. Vispa chokladgrädden krämig före servering.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr