100 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk socker
0,75 dl vatten
Chokladmousse:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1. Börja med moussen. Hacka chokladen. Lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om så att den smälter.
2. Låt blandningen stå i kylen så att den blir riktigt kall, gärna över natten.
3. Skala och skiva rabarbern och lägg den i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka rabarbern mjuk.
4. Snoppa och skiva jordgubbarna. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kompotten kallna.
5. Vispa chokladgrädden krämig före servering.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng