Placeholder

Rabarber- och jordgubbskladdkaka

Ingredienser

175 g smör
2,5 dl socker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
4 rabarberstjälkar
5 dl färska jordgubbar
socker
florsocker
malen kardemumma

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform.

2. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och låt svalna något. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen.

3. Skala rabarbern och dela i mindre bitar. Lägg den ovanpå smeten i formen utan att trycka ned dem. Strö litet socker ovanpå.

4. Skölj och skiva jordgubbarna och lägg ut dem över pajen som ett täcke.

5. Strö några nypor kardemumma på kakan innan du ställer in den i ugnen. Grädda 30 - 35 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

6. Låt svalna och servera med vispgrädde eller glass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr