75 g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Topping:
2 dl blåbär
litet socker om man vill
2 msk mandelspån eller hackad mandel
litet florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i äggen och blanda väl. Rör i mjöl och bakpulver.
3. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm. Lägg gärna bakplåtspapper i botten eftersom bären gör kakan litet våt.
4. Häll blåbären över kakan och strö ev på litet socker. Strö över mandel och grädda ca 30 minuter.
5. Låt kakan svalna, sikta över florsocker och skär upp i stora rutor. Njut med en klick vispgrädde, glass eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng