Placeholder

Purjofisk

Ingredienser

600 g torskfilé
3 dl vatten
0,5 fiskbuljongtärning
1 dl kaffegrädde
2 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
1 liten finskuren purjolök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg torskfiléerna på ett ugnssäkert fat. Koka upp vattnet tillsammans med fiskbuljong. Slå buljongen över fisken, täck med aluminiumfolie och sjud fisken vit och fast ca 15 minuter.

3. Vispa samman fiskspad med grädde och mjöl i en kastrull. Koka upp under vispning, tillsätt purjo och krydda såsen.

4. Slå såsen över fisken och servera med t ex ris, grönsaker, apelsinskivor och persilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.