1 stor purjolök
0,5 litet färskt vitkålshuvud
3 dl mjölk
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
2 dl smakrik riven ost
salt
peppar
1. Skölj purjon noggrant och skär sedan i cm-tjocka skivor. Skär bort stocken på vitkålen och skär sedan kålen i strimlor. Lägg purjo och kål i en kastrull med 2 msk smör. Låt fräsa på medelvärme ca 10 minuter och rör om litet då och då.
2. Skaka ihop vatten och mjöl, häll det försiktigt i kastrullen och rör om. Häll i mjölken och klicka i senapen. Salta och peppra och låt puttra ytterligare 10 minuter. Rör om då och då.
3. Rör sist i den rivna osten och låt det sedan inte koka.
3 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng