Placeholder

Purjo- och vitkålsstuvning

Ingredienser

1 stor purjolök
0,5 litet färskt vitkålshuvud
3 dl mjölk
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
2 dl smakrik riven ost
salt
peppar

Gör så här

1. Skölj purjon noggrant och skär sedan i cm-tjocka skivor. Skär bort stocken på vitkålen och skär sedan kålen i strimlor. Lägg purjo och kål i en kastrull med 2 msk smör. Låt fräsa på medelvärme ca 10 minuter och rör om litet då och då.

2. Skaka ihop vatten och mjöl, häll det försiktigt i kastrullen och rör om. Häll i mjölken och klicka i senapen. Salta och peppra och låt puttra ytterligare 10 minuter. Rör om då och då.

3. Rör sist i den rivna osten och låt det sedan inte koka.

3 - 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.