3 ägg
2 dl socker
4 msk kokt vatten
2,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
125 g smör
1,5 - 2 dl florsocker
1 ägg
arrakessens efter smak
1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakpapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ned det med vattnet. Bred ut smeten på papperet i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
3. Rör ihop florsocker, smör, ägg och arrak. Låt kakan kallna under en långpanna och bred sedan på krämen. Rulla ihop och frys in eller lägg i kylen. Den blir bäst kall.
15 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk