400 g fläskfärs
2 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
2 msk olivolja
2 gröna chilifrukter
1 tsk salt
oregano efter smak
timjan efter smak
1 msk paprikapulver
3 dl vispgrädde
2 zucchini
3 tomater
1,5 dl parmesan
peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka vitlöken. Skär purjon i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Stek färsen i olivolja. Tillsätt vitlök, purjo och chili efter ett tag. Stek tills löken mjuknat.
3. Salta och peppra och tillsätt oregano, timjan och paprikapulver. Häll i grädde och låt puttra 2 minuter.
4. Häll såsen i en form. Skiva zucchini och tomat och varva dessa över färsen. Strö över parmesan och litet mer oregano.
5. Täck med folie och grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen. Ta bort folien, flytta upp formen till mitten och gratinera tills osten fått färg, ca 10 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng