Placeholder

Provencalsk gratäng med fläskfärs

Ingredienser

400 g fläskfärs
2 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
2 msk olivolja
2 gröna chilifrukter
1 tsk salt
oregano efter smak
timjan efter smak
1 msk paprikapulver
3 dl vispgrädde
2 zucchini
3 tomater
1,5 dl parmesan
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka vitlöken. Skär purjon i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Stek färsen i olivolja. Tillsätt vitlök, purjo och chili efter ett tag. Stek tills löken mjuknat.

3. Salta och peppra och tillsätt oregano, timjan och paprikapulver. Häll i grädde och låt puttra 2 minuter.

4. Häll såsen i en form. Skiva zucchini och tomat och varva dessa över färsen. Strö över parmesan och litet mer oregano.

5. Täck med folie och grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen. Ta bort folien, flytta upp formen till mitten och gratinera tills osten fått färg, ca 10 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.