900 g kokt potatis
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
3 msk hackad koriander eller persilja
3 st ägg
salt och peppar
Lite mjöl
olja
Mosa den kokta potatisen.
Blanda potatis, kryddor, koriander/persilja, ägg, salt och peppar i en stor skål. Mjöla händerna och forma potatisen till små plättar. Låt därefter vila plättarna i kylen ca 30 min.
Stek därefter plättarna i matolja till de är knapriga och gyllenbruna. Torka av med hushållspapper överflödig olja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng