8 medelstora potatisar
1 - 2 gula lökar
100 g bacon
1 tsk salt
vitpeppar
persilja
1. Skala potatisen och riv eller skär den i tunna skivor. Skala och hacka löken. Strimla baconet och fräs först upp det i en stekpanna tillsammans med löken. Lägg därefter i potatisen, krydda med salt och nymalen vitpeppar och låt alltsammans fräsa någon minut.
2. Lägg lock på stekpannan och låt potatiskakan långsamt steka tills den får färg på undersidan. Vänd den med hjälp av ett plant lock och låt den få stekskorpa också på andra sidan.
3. Servera den överströdd med finhackad persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng