Drygt 1 kg potatis
3 dl matlagningsgrädde
500 g valfri köttfärs
3 vitlöksklyftor
3 dl crème fraîche
1,5 dl tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4 tomater
riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva potatisen. Lägg i en smord ugnsform, krydda med 1,5 tsk salt och häll på grädden. Tillaga tills potatisen är mer eller mindre klar.
3. Stek färsen smulig i olja under tiden. Pressa i vitlöken. Rör ned crème fraîche, tomatpuré och sambal. Värm upp.
4. Lägg i buljongtärningen och låt smälta. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna och riv osten. Täck potatisen med färsröran, lägg på tomatskivorna och strö över osten. Sätt in i ugnen igen med grillvärme på, 4 - 6 minuter så att ytan får färg.
5. Låt gratängen vila litet och servera sedan med en god sallad.
Ca 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng