Placeholder

Potatisgratäng med färstäcke

Ingredienser

Drygt 1 kg potatis
3 dl matlagningsgrädde
500 g valfri köttfärs
3 vitlöksklyftor
3 dl crème fraîche
1,5 dl tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4 tomater
riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skiva potatisen. Lägg i en smord ugnsform, krydda med 1,5 tsk salt och häll på grädden. Tillaga tills potatisen är mer eller mindre klar.

3. Stek färsen smulig i olja under tiden. Pressa i vitlöken. Rör ned crème fraîche, tomatpuré och sambal. Värm upp.

4. Lägg i buljongtärningen och låt smälta. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna och riv osten. Täck potatisen med färsröran, lägg på tomatskivorna och strö över osten. Sätt in i ugnen igen med grillvärme på, 4 - 6 minuter så att ytan får färg.

5. Låt gratängen vila litet och servera sedan med en god sallad.

Ca 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr