Potatis
Purjolök
Bacon
Vitlök
Salt och peppar
Grädde
Riven ost
Strimlad rökt skinka
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och skär i stavar, hacka purjolöken. Lägg margarin i en glasform. Lägg i lite av potatisen, all purjolök och sen pressa vitlök och lägg över.
Klipp bacon i bitar och strö över samt skinka. Krydda med salt och peppar och häll över grädde. Upprepa!
Till sist, krydda med timjan och dragon.
Nu ska den in i ugnen, tills potatisen har blivit mjuk och gratängen har fått färg. Lägg eventuellt på folie om det tar lång tid för potatisen.
Osten ska läggas på en stund innan gratängen är klar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng