Placeholder

Potatisgratäng med bacon och strimlad skinka

Ingredienser

Potatis
Purjolök
Bacon
Vitlök
Salt och peppar
Grädde
Riven ost
Strimlad rökt skinka

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatisen och skär i stavar, hacka purjolöken. Lägg margarin i en glasform. Lägg i lite av potatisen, all purjolök och sen pressa vitlök och lägg över.

Klipp bacon i bitar och strö över samt skinka. Krydda med salt och peppar och häll över grädde. Upprepa!

Till sist, krydda med timjan och dragon.

Nu ska den in i ugnen, tills potatisen har blivit mjuk och gratängen har fått färg. Lägg eventuellt på folie om det tar lång tid för potatisen.

Osten ska läggas på en stund innan gratängen är klar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.