1 kg kokt potatis
4 ägg
3 msk potatismjöl
eller vetemjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1. Skär den kokta potatisen i mindre bitar och mosa den (lite bitar får gärna vara kvar). Vispa ihop med ägg, potatismjöl och kryddor.
2. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Smält ned en klick smör eller litet olja i pannan. Klicka ned ca 1 smet/potatisbulle med en slev och platta till dem litet lätt. Stek dem 2 minuter/sida. Reglera värmen så de inte bränns, de ska få en gyllene färg.
3. Förslag på smaksättning: 2 pressade vitlöksklyftor - 3 msk färska örter - 0,5 riven gul lök - 1 tsk chiliflakes - 1 tsk curry.
Ca 16 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng