Placeholder

Potatis- och kasslergratäng med vitlök och parmesan

Ingredienser

500 g kassler
8 medelstora potatisar
2 gula lökar
1 röd paprika
2,5 dl grädde
1 dl crème fraîche
1 - 2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
2 dl parmesan
300 g mozzarella
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla löken.

3. Lägg potatisen i botten av en ugnssäker form och lägg över löken. Strimla och lägg i paprikan och krydda med salt och peppar.

4. Skär bort fettet från kasslern och strimla den. Lägg den i formen.

5. Blanda grädde, crème fraîche och sambal oelek i en skål och pressa i vitlöken. Riv osten och blanda i den.

6. Häll gräddblandningen i formen över potatis och kassler. Lägg över mozzarella, ställ in i ugnen och grädda tills potatisen är mjuk.

7. Servera med en god sallad.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr