500 g kassler
8 medelstora potatisar
2 gula lökar
1 röd paprika
2,5 dl grädde
1 dl crème fraîche
1 - 2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
2 dl parmesan
300 g mozzarella
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla löken.
3. Lägg potatisen i botten av en ugnssäker form och lägg över löken. Strimla och lägg i paprikan och krydda med salt och peppar.
4. Skär bort fettet från kasslern och strimla den. Lägg den i formen.
5. Blanda grädde, crème fraîche och sambal oelek i en skål och pressa i vitlöken. Riv osten och blanda i den.
6. Häll gräddblandningen i formen över potatis och kassler. Lägg över mozzarella, ställ in i ugnen och grädda tills potatisen är mjuk.
7. Servera med en god sallad.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng