Placeholder

Portvinskyckling

Ingredienser

4 kycklingklubbor
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 stor finhackad lök
1 tsk dragon
4 tomater
1 hönsbuljongtärning
1 dl portvin
12 hackade torkade plommon
eller ca 1 dl russin
2 - 3 msk olivolja att steka i
salt
peppar
ev litet vatten

Gör så här

1. Dela kycklingklubborna i två delar och krydda med salt och peppar. Bryn dem runtom till vacker färg och lägg över dem i en gryta.

2. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Hacka dem och lägg dem i grytan. Stek löken mjuk och tillsätt vitlöken. Stek några minuter utan att de får ta färg och lägg över i grytan.

3. Smula sönder buljongtärningen över grytan. Tillsätt portvinet och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt ev litet vatten. Tillsätt plommon och dragon och smaka av.

4. Låt grytan småkoka ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Rör om ett par gånger under tiden så den inte bränns i botten.

5. Servera gärna med ugnsstekta potatisklyftor och kokta grönsaker eller sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr