1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
100g rumstempererad philadelphiaost
150g hakad Polly
3 hakade dubbeldaim
1,5 tsk vaniljsocker
Chokladganache
100g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk smör
Garnering
körsbär
hakad daim
Börja med att baka en kladkaka. Låt den svalna helt.
Vispa upp grädden och tillsätt den kondenserade mjölken, philadelphiaosten, vaniljsökret och den hakade pollyn och daimen. Vispa till en jämn smet.
Häll glassen i glassen i frysen och låt stå i minst 4 timmar.
Ta ut kladkakan och glassen från formarna
Ta fram en kastrull och smällt choklad, grädde och smör på låg värme. Låt chokladen svalna helt. Häll chokladen på cheesecaken. Dekorera med hakad daim och körsbär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng