Muffins:
100 g smält smör
ca 10 plommon
2 ägg
1,75 dl socker
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
Crumble:
40 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Börja med att förbereda crumblen. Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig massa. Låt stå i kyl tills det är dags att toppa muffinsen.
3. Smält smöret till muffinsen och ställ åt sidan. Kärna ur plommonen och halvera dem. Dela varje halva i 2 - 3 delar.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ned i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och blanda väl.
5. Häll upp smeten i muffinsformar. Tryck ned 2 - 3 bitar plommon i varje muffins och toppa med havrecrumble. Grädda ca 15 - 20 minuter mitt i ugnen.
Ca 12 - 15 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng