Placeholder

Plommonmuffins med havrecrumble

Ingredienser

Muffins:
100 g smält smör
ca 10 plommon
2 ägg
1,75 dl socker
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Crumble:
40 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Börja med att förbereda crumblen. Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig massa. Låt stå i kyl tills det är dags att toppa muffinsen.

3. Smält smöret till muffinsen och ställ åt sidan. Kärna ur plommonen och halvera dem. Dela varje halva i 2 - 3 delar.

4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ned i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och blanda väl.

5. Häll upp smeten i muffinsformar. Tryck ned 2 - 3 bitar plommon i varje muffins och toppa med havrecrumble. Grädda ca 15 - 20 minuter mitt i ugnen.

Ca 12 - 15 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.