Placeholder

Plommonkompott med grädde

Ingredienser

12 röda plommon
0,5 dl vatten
3 msk råsocker
saft av 0,5 citron
0,5 vaniljstång
0,5 kanelstång

Servering:
2 dl vispgrädde
minimaränger

Gör så här

1. Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull med vatten, citronsaft och socker tillsammans med vanilj- och kanelstång.

2. Koka upp och se till att sockret löser sig. Lägg i plommonen och koka ca 15 minuter tills blandningen blir simmig.

3. Ta upp vaniljstången och kanelstången. Kyl kompotten och servera med lättvispad grädde och kanske minimaränger.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.