12 röda plommon
0,5 dl vatten
3 msk råsocker
saft av 0,5 citron
0,5 vaniljstång
0,5 kanelstång
Servering:
2 dl vispgrädde
minimaränger
1. Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull med vatten, citronsaft och socker tillsammans med vanilj- och kanelstång.
2. Koka upp och se till att sockret löser sig. Lägg i plommonen och koka ca 15 minuter tills blandningen blir simmig.
3. Ta upp vaniljstången och kanelstången. Kyl kompotten och servera med lättvispad grädde och kanske minimaränger.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…