Placeholder

Plommonkaka med nötter

Ingredienser

Plommonkaka med hasselnötter

 2.75 (53 betyg)

Plommonkaka med hasselnötter

Tillagningstid70 minIngredienser13Ugnstemperatur175º

IngredienserGör så här

10 PORTIONER

 75 g smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver

PLOMMON:

 13 plommon 0.5 dl socker

FYLLNING:

 1 ägg 0.5 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl grovhackade hasselnötter 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

175 °

Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.

2

Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.

3

Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.