Plommonkaka med hasselnötter
2.75 (53 betyg)
Plommonkaka med hasselnötter
Tillagningstid70 minIngredienser13Ugnstemperatur175º
IngredienserGör så här
10 PORTIONER
75 g smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver
PLOMMON:
13 plommon 0.5 dl socker
FYLLNING:
1 ägg 0.5 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl grovhackade hasselnötter 0.5 citron, rivet skal
175 °
Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
2
Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
3
Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk