10 mogna plommon
100 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
1 dl malda hasselnötter
1,5 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
2. Kärna ur och halvera plommonen. Lägg ut dem i botten av formen. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Tillsätt de malda hasselnötterna, vetemjölet och kardemumman. Rör sist i det smälta smöret.
4. Häll smeten i formen och grädda 35 - 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Stjälp upp på ett stort fat och servera gärna lättvispad grädde till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng