125 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
0,75 msk bakpulver
en nypa salt
1,5 dl mjölk
1,5 dl muscovadosocker
1 msk citronsaft
500 g plommon
1 tsk madeira
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär smöret i kuber och smält det i en paj- eller ugnsform. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Häll på mjölken och blanda försiktigt till en slät smet. Häll över allt i formen ovanpå smöret, men blanda inte om.
3. Skölj och dela plommonen och ta bort kärnorna. Hetta upp muscovadosocker, citronsaft och plommonhalvor i en traktörpanna eller vid kastrull. Vänd runt hela tiden tills sockret smält och plommonen är varma och mjuka.
4. Lägg ut plommonhalvorna i ett vackert mönster över smeten i formen. Häll över sirapen som bildats i pannan och stänk litet madeira över.
5. Baka av i ugnen ca 30 - 40 minuter och servera varm eller kall.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng