Placeholder

Plommoncobbler

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
0,75 msk bakpulver
en nypa salt
1,5 dl mjölk
1,5 dl muscovadosocker
1 msk citronsaft
500 g plommon
1 tsk madeira

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär smöret i kuber och smält det i en paj- eller ugnsform. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Häll på mjölken och blanda försiktigt till en slät smet. Häll över allt i formen ovanpå smöret, men blanda inte om.

3. Skölj och dela plommonen och ta bort kärnorna. Hetta upp muscovadosocker, citronsaft och plommonhalvor i en traktörpanna eller vid kastrull. Vänd runt hela tiden tills sockret smält och plommonen är varma och mjuka.

4. Lägg ut plommonhalvorna i ett vackert mönster över smeten i formen. Häll över sirapen som bildats i pannan och stänk litet madeira över.

5. Baka av i ugnen ca 30 - 40 minuter och servera varm eller kall.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.