250 g smör
2 dl socker
1 äggula
3,5 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade pistagenötter
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Kör smör och socker i matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda sedan i mjöl, maizena, vaniljsocker, pistagenötter och salt och arbeta snabbt till en smidig deg. Överarbeta inte degen.
3. Rulla degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 minuter.
4. Skär degen i tunna skivor och lägg på en plåt, smord eller med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. De ska knappt få någon färg.
5. Låt dem svalna på plåten något och lägg sedan över på galler för att svalna helt.
Ca 50 små kakor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…