250 g smör
2 dl socker
1 äggula
3,5 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade pistagenötter
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Kör smör och socker i matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda sedan i mjöl, maizena, vaniljsocker, pistagenötter och salt och arbeta snabbt till en smidig deg. Överarbeta inte degen.
3. Rulla degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 minuter.
4. Skär degen i tunna skivor och lägg på en plåt, smord eller med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. De ska knappt få någon färg.
5. Låt dem svalna på plåten något och lägg sedan över på galler för att svalna helt.
Ca 50 små kakor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng