Placeholder

Pistagekakor

Ingredienser

250 g smör
2 dl socker
1 äggula
3,5 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade pistagenötter
1 nypa salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Kör smör och socker i matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda sedan i mjöl, maizena, vaniljsocker, pistagenötter och salt och arbeta snabbt till en smidig deg. Överarbeta inte degen.

3. Rulla degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 minuter.

4. Skär degen i tunna skivor och lägg på en plåt, smord eller med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. De ska knappt få någon färg.

5. Låt dem svalna på plåten något och lägg sedan över på galler för att svalna helt.

Ca 50 små kakor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.