1 kg grytbitar av högrev
smör
4 msk kalvfond
4 dl rödvin
2 msk kinesisk soya
1 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 gul lök i klyftor
1 purjolök i slantar
200 g färska champinjoner i bitar
2 pkt bacon i småbitar
4 dl grädde
2 msk vetemjöl
klippt persilja
1. Bryn köttet och lägg i en stor stekgryta. Häll över vin, fond, soya, lagerblad, vitlök, timjan och gul lök. Låt puttra 1 - 2 timmar. Hit kan man förbereda dagen innan.
2. Stek champinjoner och bacon och lägg över i grytan plus purjolök och morot. Red av med grädde och mjöl. Låt puttra någon minut. Strö över klippt persilja.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk