Placeholder

Pias köttgryta

Ingredienser

1 kg grytbitar av högrev
smör
4 msk kalvfond
4 dl rödvin
2 msk kinesisk soya
1 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 gul lök i klyftor
1 purjolök i slantar
200 g färska champinjoner i bitar
2 pkt bacon i småbitar
4 dl grädde
2 msk vetemjöl
klippt persilja

Gör så här

1. Bryn köttet och lägg i en stor stekgryta. Häll över vin, fond, soya, lagerblad, vitlök, timjan och gul lök. Låt puttra 1 - 2 timmar. Hit kan man förbereda dagen innan.

2. Stek champinjoner och bacon och lägg över i grytan plus purjolök och morot. Red av med grädde och mjöl. Låt puttra någon minut. Strö över klippt persilja.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.