1 kg högrev skuret i grytbitar
smör
4 msk kalvfond
4 dl rödvin
2 msk kinesisk soya
1 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 gul lök i klyftor
1 purjolök i slantar
1 morot i slantar
200 g färska champinjoner
i bitar
2 pkt bacon i småbitar
4 dl grädde
2 msk vetemjöl
klippt persilja
1. Bryn köttet och lägg över i en stor stekgryta. Häll över vin, fond, soya, lagerblad, vitlök, timjan och gul lök. Låt puttra 1 - 2 timmar.
2. Stek svamp och bacon och lägg över i köttgrytan tillsammans med purjolök och morot. Red av med grädde och mjöl och låt puttra någon minut till.
3. Strö över klippt persilja vid serveringen.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng