150 g smält smör
5 dl kall mjölk
50 g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
1 ägg
11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser som till en vanlig bulldeg. Häll den lösa degen i en smord långpanna. Jäs degen 30 minuter.
3. Gör fyllningen. När degen har jäst klart klickas fyllningen på degen, 6 x 8 rutor. Tryck ned varje klick med en sked.
4. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng