1 kg fläskfilé
1 bit purjolök
ca 6 medelstora champinjoner
salt
peppar
2 msk röd pesto
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraîche
2 - 3 dl grädde
1 tsk torkad basilika
1. Putsa och skiva köttet. Stek och krydda med salt och peppar. Strimla purjolöken och stek den litet lätt. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Stek, salta och peppra. Lägg åt sidan.
2. Lägg kött och purjo i en kastrull tillsammans med tomatpuré, pesto, crème fraîche och grädde. Koka upp och låt koka ihop 5 - 10 minuter. Lägg i basilika och svamp och koka upp.
3. Servera med t ex tagliatelle och capresesallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng