Placeholder

Persiko- och blåbärscobbler

Ingredienser

1 burk konserverade persikor
250 g frysta blåbär
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk maizena
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk socker
0,5 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
1 nypa salt
90 g mjukt smör
1 dl vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda blåbären med vaniljsocker, socker och maizena. Låt stå och dra en stund.

3. Skiva persikorna och lägg i en ugnsfast form tillsammans med blåbären. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smör och grädde och rör till en jämn smet.

4. Klicka ut smeten och tryck ut den lätt med fingrarna. Grädda ca 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.