150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
0,5 krm bikarbonat
0,5 krm salt
2 dl vetemjöl
2 - 3 msk kolasås
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 22 x 38 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt smöret. Sikta i kryddor, bikarbonat, salt och mjöl och blanda väl.
3. Häll smeten i formen och ringla över kolasås. Grädda 25 - 30 minuter, kakan ska fortfarande vara lös i mitten.
4. Låt kakan svalna helt innan den skärs upp i bitar.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng