150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
0,5 krm bikarbonat
0,5 krm salt
2 dl vetemjöl
2 - 3 msk kolasås
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 22 x 38 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt smöret. Sikta i kryddor, bikarbonat, salt och mjöl och blanda väl.
3. Häll smeten i formen och ringla över kolasås. Grädda 25 - 30 minuter, kakan ska fortfarande vara lös i mitten.
4. Låt kakan svalna helt innan den skärs upp i bitar.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…