150 g smör, smält
3 ägg
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 tsk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
Till formen:
smör
ströbröd eller dylikt
Topping:
florsocker
krossade pepparkakor
vispad grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och ställ det svalt.
3. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ned dem i smeten.
5. Häll i smöret och rör runt ordentligt så att allt blandas.
6. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och grädda i ugnen i ungefär 25 minuter.
7. Ta ut den, den ska vara lite lös i mitten och ställ den i kylen för att svalna!
Servera med krossade pepparkakor på, florsocker och grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk