125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl farin
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskryddor
0,5 tsk salt
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
ca 2 dl karamelliserad mjölk
75 g mörk choklad
flingsalt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg smör, socker och farin i en bunke och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan bakpulver, vaniljsocker, pepparkakskryddor och salt och vispa så det blandar sig.
3. Vispa ned ägget innan du tillsätter vetemjöl så degen går ihop. Rulla till bollar och lägg i formarna. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter så de får litet, litet färg.
4. Låt svalna ett par minuter och tryck sedan en grop i mitten. Fyll upp groparna nästan helt med kolakrämen. Låt sedan kakorna svalna helt och under tiden kan du smälta chokladen över vattenbad. Bred sedan på chokladen och låt svalna.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng