125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl farin
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskryddor
0,5 tsk salt
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
ca 2 dl karamelliserad mjölk
75 g mörk choklad
flingsalt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg smör, socker och farin i en bunke och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan bakpulver, vaniljsocker, pepparkakskryddor och salt och vispa så det blandar sig.
3. Vispa ned ägget innan du tillsätter vetemjöl så degen går ihop. Rulla till bollar och lägg i formarna. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter så de får litet, litet färg.
4. Låt svalna ett par minuter och tryck sedan en grop i mitten. Fyll upp groparna nästan helt med kolakrämen. Låt sedan kakorna svalna helt och under tiden kan du smälta chokladen över vattenbad. Bred sedan på chokladen och låt svalna.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…