Placeholder

Pepparkakscookiekladdkaka

Ingredienser

100 g smör
1 msk pepparkakskryddor
2 ägg
1.25 dl farinsocker
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2.5 dl chokladknappar

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt mjöla en form med löstagbar kant, 24cm.
Smält smöret och rör ner pepparkakskryddorna, ställ åt sidan.

Rör ihop ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sedan vetemjöl och det smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet och arbeta försiktigt ner vetemjölet. Tillsätt 2 dl av chokladknapparna och häll sedan smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 5 minuter – tag sedan ut kakan och rör om i mitten.
Det förhindrar chokladknapparna från att lägga sig i botten.

Grädda sedan kakan i ytterligare 15-20 minuter. Låt sedan svalna helt innan du tar bort kanterna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr