100 g smör
1 msk pepparkakskryddor
2 ägg
1.25 dl farinsocker
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2.5 dl chokladknappar
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt mjöla en form med löstagbar kant, 24cm.
Smält smöret och rör ner pepparkakskryddorna, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sedan vetemjöl och det smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet och arbeta försiktigt ner vetemjölet. Tillsätt 2 dl av chokladknapparna och häll sedan smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 5 minuter – tag sedan ut kakan och rör om i mitten.
Det förhindrar chokladknapparna från att lägga sig i botten.
Grädda sedan kakan i ytterligare 15-20 minuter. Låt sedan svalna helt innan du tar bort kanterna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng