4 Portioner:
7 dl penne, fullkorn
400 gram köttfärs
1 st purjolök(ar)
rapsolja
1 burk(ar) krossade tomater, med basilikasmak eller chili
1,5 st vitlöksklyfta, pressad
1 påse ost, riven
1 st muskot, färskriven efter smak
1. Koka pastan enligt anvisningar.
2. Sätt ugnen på 250 °.
3. Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn. Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med purjolöken.
4. Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med kryddor
5. Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.
6. Dela i portionsstorlek och frys.
7. Servera med sallad, tomat och paprika.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng