Placeholder

Pastagratäng

Ingredienser

4 Portioner:

7 dl penne, fullkorn
400 gram köttfärs
1 st purjolök(ar)
rapsolja
1 burk(ar) krossade tomater, med basilikasmak eller chili
1,5 st vitlöksklyfta, pressad
1 påse ost, riven
1 st muskot, färskriven efter smak

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningar.

2. Sätt ugnen på 250 °.

3. Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn. Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med purjolöken.

4. Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med kryddor

5. Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.

6. Dela i portionsstorlek och frys.

7. Servera med sallad, tomat och paprika.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr