Placeholder

Pasta med krämig kantarellsås

Ingredienser

500 g kantareller
400 g pasta
2 dl crème fraîche
2 dl pastavatten
1 dl hackad persilja
1 tsk hackad timjan
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
riven hårdost

Gör så här

1. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan. Salta och peppra.

2. Koka pastan al dente enligt anvisningarna. Häll av vattnet men spara 2 dl. Häll det sparade pastavattnet och crème fraîchen över kantarellblandningen. Koka 3 minuter till en stuvning.

3. Häll stuvningen över den avrunna pastan, rör om och strö över persiljan.

4. Servera med en god riven hårdost.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.