500 g kantareller
400 g pasta
2 dl crème fraîche
2 dl pastavatten
1 dl hackad persilja
1 tsk hackad timjan
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
riven hårdost
1. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan. Salta och peppra.
2. Koka pastan al dente enligt anvisningarna. Häll av vattnet men spara 2 dl. Häll det sparade pastavattnet och crème fraîchen över kantarellblandningen. Koka 3 minuter till en stuvning.
3. Häll stuvningen över den avrunna pastan, rör om och strö över persiljan.
4. Servera med en god riven hårdost.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…