500 g kantareller
400 g pasta
2 dl crème fraîche
2 dl pastavatten
1 dl hackad persilja
1 tsk hackad timjan
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
riven hårdost
1. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan. Salta och peppra.
2. Koka pastan al dente enligt anvisningarna. Häll av vattnet men spara 2 dl. Häll det sparade pastavattnet och crème fraîchen över kantarellblandningen. Koka 3 minuter till en stuvning.
3. Häll stuvningen över den avrunna pastan, rör om och strö över persiljan.
4. Servera med en god riven hårdost.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng