Kokt, kall pasta av valfri sort
200 g varmrökt sidfläsk
eller bacontärningar
0,5 dl balsamvinäger
150 g kantareller eller
annan svamp, ansad och
delad i bitar
2 - 3 vitlöksklyftor
i tunna skivor
små tomater i klyftor,
så många du vill
ruccola eller babyspenat
parmesan
1. Tärna fläsket och låt det få färg i en torr, het stekpanna. Sänk värmen på plattan, slå balsamvinägern i stekpannan och låt det sakta koka in i fläsket. Ta ur köttbitarna och klicka ned smör i pannan.
2. Stek svampen i smöret, krydda och tillsätt vitlöksskivorna så de får steka med någon minut mot slutet.
3. Häll tillbaka fläsket i pannan och lägg i pasta, tomater och ruccola. Låt allt bli varmt och smaka av med kryddor och ev mer balsamvinäger om du vill.
4. Servera med hyvlad parmesan.
2 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria