Placeholder

Pasta med kantareller och balsamvinägersidfläsk

Ingredienser

Kokt, kall pasta av valfri sort
200 g varmrökt sidfläsk
eller bacontärningar
0,5 dl balsamvinäger
150 g kantareller eller
annan svamp, ansad och
delad i bitar
2 - 3 vitlöksklyftor
i tunna skivor
små tomater i klyftor,
så många du vill
ruccola eller babyspenat
parmesan

Gör så här

1. Tärna fläsket och låt det få färg i en torr, het stekpanna. Sänk värmen på plattan, slå balsamvinägern i stekpannan och låt det sakta koka in i fläsket. Ta ur köttbitarna och klicka ned smör i pannan.

2. Stek svampen i smöret, krydda och tillsätt vitlöksskivorna så de får steka med någon minut mot slutet.

3. Häll tillbaka fläsket i pannan och lägg i pasta, tomater och ruccola. Låt allt bli varmt och smaka av med kryddor och ev mer balsamvinäger om du vill.

4. Servera med hyvlad parmesan.

2 - 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.