125 g rumstempererat smör
2,5 dl socker, varav 1 dl råsocker
2 ägg
1,75 dl gräddfil
5,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 päron i bitar
1 msk farin
1 msk kardemumma
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan gräddfil, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Skala och dela päronet i mindre bitar.
3. Blanda farin och kardemumma, lägg i päronbitarna och rör om.
4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten. Tryck i päronbitarna och grädda ca 25 minuter.
10 - 12 stora muffins
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…