150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 lime
saft av 0,5 lime
200 g mandelmassa
Fyllning:
2 - 3 päron
2 dl turkisk yoghurt
1 dl socker
2 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker mjukt och tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned detta i smörsmeten.
3. Tillsätt limeskal och -saft. Tryck ut smeten i en pajform och riv mandelmassan över. Grädda ca 10 minuter.
4. Skala päronen och dela dem i tunna skivor. Fördela skivorna över den förgräddade pajdegen. Vispa sedan ägg, socker och yoghurt försiktigt, så att det bara precis blandas.
5. Häll denna smet över päronen och grädda i ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna och servera sedan med vaniljsås eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng