2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk malen ingefära
3 päron
1 dl valnötter
50 g kalt smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och ingefära och rör ned det i smeten.
3. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Häll smeten i formen och fördela klyftorna över ytan.
4. Grovhacka valnötterna och strö över. Hyvla över det kalla smöret med osthyvel så att det täcker hela kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng