Placeholder

Päron- och konjakskaka

Ingredienser

4 dl vetemjöl
5 dl havregryn
2 dl socker
1 krm salt
2 dl rapsolja
1 dl sirap
2 - 3 päron, beroende
på storlek
2 msk konjak
200 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser och sedan olja och sirap. Det ska bli lite som en smuldeg. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen till en kompakt botten. Grädda ca 12 - 15 minuter.

3. Skala päronen, skär bort kärnhuset och dela i små bitar. Strö päron och grovhackad choklad över botten och fördela konjaken över kakan.

4. Täck över med resten av degen och grädda åter 12 - 15 minuter tills den får fin färg. Låt svalna och dela i lagom stora bitar.

5. Kakan blir lättare att skära upp om den får stå i kylen ett par timmar innan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.