4 dl vetemjöl
5 dl havregryn
2 dl socker
1 krm salt
2 dl rapsolja
1 dl sirap
2 - 3 päron, beroende
på storlek
2 msk konjak
200 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser och sedan olja och sirap. Det ska bli lite som en smuldeg. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen till en kompakt botten. Grädda ca 12 - 15 minuter.
3. Skala päronen, skär bort kärnhuset och dela i små bitar. Strö päron och grovhackad choklad över botten och fördela konjaken över kakan.
4. Täck över med resten av degen och grädda åter 12 - 15 minuter tills den får fin färg. Låt svalna och dela i lagom stora bitar.
5. Kakan blir lättare att skära upp om den får stå i kylen ett par timmar innan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk