175 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
3 päron
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform, 1,5 liter.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Tillsätt vattnet.
3. Skala päronen, kärna ur dem och skär i skivor. Häll smeten i formen och tryck ned frukten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Pröva med sticka. Låt kallna på galler.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng